mandag 22. november 2010

A weekend wasted... Not. Part II

Impulskjøp!

Av og til bare lykkes man, så enkelt er det. Var innom platekompaniet på torsdag og tittet, alltid en økonomisk farlig hobby, og fant det som skulle vise seg å være gull! "In the thick of it" er britisk komedie så bra som det blir.

En kjapp beskrivelse kan være Yes, Minister aka 2000tallet møter The Office(-bevisstheten om kamera). Serien følger det britiske konsept om få episoder per serie(sesong), In the thick of it har kun 6, 30 minutters episoder på to serier.

Handlingen foregår i hovedsak på kontoret til Sosialministeren, han sammen med 3 "civilservants" og deres sjef er hovedrolle innehaverne. Serien gir et innblikk i en hektisk og kaotisk hverdag hvor lovforslag og andre politiske ideer lages mer eller mindre på sparket. Her gjelder det å bli fremstilt minst ille av media, og gode ideer blir fort kontrademantert om det skulle vise seg å kræsje med Sjefens(statsministeren) oppfatning, eller man trenger en dårlig sak for å dekke over en enda verre sak. Språket er saftig skotsk banning, og det passer rett inn. Dette er politikk slik man litt morsomt kan tro at det føres, og man bør be på sine knær at det ikke er slik, hele tiden som man har en gnagene mistanke om dette ikke er så langt unna sannheten.

Serien kan anbefales på det varmeste, eneste minus er for få episoder.
Britisk gull!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar