søndag 15. mai 2011

Sweet tooth av Jeff Lemire & Jose Villarrubia

"Sweet tooth" av Jeff Lemire("Essex County Trilogy") er en orginal historie fra et fremtidig Amerika. Noe skjedde, mange døde og barn er nå født som menneske/dyr hybrider. Vi treffer Gus en 9 årig gutt med horn, han bor sammen med sin syke far i skogen langt unna folk (ikke det at det er så mye folk igjen).

Gus er en overbeskyttet gutt med en hang for godteri frem til hans far dør og han beveger seg utenfor komfort sonene. Har møtes han av livets realiteter. Problemet for Gus er at menneske/dyr hybridene er etterspurt handelsvare for gale forskere, og med Gus sin svakhet for søtsaker er en fremmed manns sjokolade vanskelig å takke nei til. 

Dette er som man forstår en orginal historie, men Jeff Lemire klarer å formidle en spennende historie. Selv om man skjønner tidlig i boken hvordan dette ender er spenningen hele tiden der. Lemire klarer også å få oss til å knytte følelser til de to hovedpersonene, noe som er godt gjort med tanke på at det er bildene som driver handlingen fremover, mer enn tekst. En spesiell historie som godt kan anbefales.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar