fredag 21. januar 2011

Kick-Ass til slutt.

Jeg er klar over at jeg er sent ute med å få sett Kick-Ass, men  nå er det endelig gjort.

Og det var gøy!

Hadde sett frem til denne alternative superheltfilmen helt siden den kom, og kjøpte den på Blu-ray når den ble utgitt, men av en uviss grunn så har den bare blitt ståendes i hylla.

Kick-Ass er filmatisering av en grafisk novelle av Mark Millar. Mannen bak blant annet Wanted(film med James Mcavoy og Angelina Jolie) og Superman Red son(Superman er russisk, ikke amerikansk). Millar har en tendens til å få frem det grafisk i en fortelling og Kick-Ass er intet unntak. Så hvis man skulle være nogenlunde tro mot orginalen så måtte filmen også bli blodig, og det ble den!

Konseptet er enkelt; Hovedrollefiguren, Dave, lurer på hvorfor ingen har prøvd å bli en superhelt, og etter litt fundering anskaffer han seg et kostyme og blir Kick-Ass. Og som Nicolas Cage sier i form av sin rollefigur Big Daddy, "He should change his named to Ass-Kicked", for det er nettopp det som skjer med den godeste Dave, han får juling. Men takket være en kollisjon og noen skadde nervetråder så tåler han til slutt nok juling at han med hjelp av internett blir et fenomen. Så langt er ikke volden altfor fremtredene, bare en historie om en tenåring som prøver å finne seg selv.


Enter, Big Daddy og Hit Girl(hans 11 årige datter). Her er ei jente som er oppfostert med våpen og kampsporttrening, alt for å være medhjelper for hennes fars jakt på hevn. Nå kommer også volden, hadde ikke trodd det skulle være så gøy å se ei jente på 11 (fantastisk spilt av Chloe Moretz) skyte og rett og slett lemleste skurker med våpen av alle slag, mens obskønitetene og kroppsdelene hagler.




Det hele utvikler seg til en halsbrekkende gladvoldsfilm, som kanskje ikke anbefales til alle aldre, men som mange vil finne høyst underholdene. Etter min mening en av de bedre grafisk novelle til film adapsjoner som har blir gjort de siste årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar