tirsdag 4. januar 2011

American Vampire - Scott Snyder & Stephen King

Så var hverdagen her med brask og bram. Litt godt er det dog å være tilbake i normale rutiner. Har to anbefalinger på lager fra jula. Den første fulger under:



American Vampire - Story: Scott Snyder Stephen King. Tegninger av Rafael Albuquerque. 


Med forordet til denne nye serien setter mr.King tonen. Han langer ut mot hva vampyr fortellingen har blitt i disse Twilight hjernevaskede tider, for så å fortelle hva en vampyr skal være. Djevelsk, sleip ond, hensynsløs. Listen ble lagt høyt eller om man ser det på en annen måte, helvetes lavt. American Vampire er Scott Snyder sin ide som han ifølge seg selv har båret med seg de siste 8 årene, før tilslutt å oppdage at dette kun kunne fortelles gjennom tegninger. Og forlaget Vertigo alltid på plass for de rette seriene, tok på seg å publisere noe som best kan beskrives som "instant classic".


Storyen beveger seg fra lovløshetens 1880-tall til California på 1920. Vi følger to hovedpersoner Pearl, en ung kvinne fra midtvesten kommet til Los Angels for å søke lykken. Hun sammen med sin venninne Gretha jobber som statister i filmindustrien. Hvor hun gjennom sin søken etter gull og grønnere senger blir utsatt for en djevelsk gjerning, og vi følger Pearl på jakt etter en blodtørstige hevn.
Hevn er også sentralt i historiens egentlige hovedperson Skinner Sweet. Han er "The American Vampire" hans styrker og svakheter er anderledes enn aristokratiet av europeiske vampyrer som er i flertall på det amerikanske kontinent. Skinner Sweet kommer ironisk nok virkelig til live i Albuquerque tegninger og Snyders fortelling. Her er en vampyr som hadde flerret skinnet av Robert Pattinson og hele fordømrade Twilight sagaen, for så å skvise den siste bloddråpen ut at hele Urban Fiction sjangeren
Gleder med som en voksen unge til bok to, og er vi heldige så kan det hende den vil bli tilgjengelig på det norske markedet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar