tirsdag 11. januar 2011

Fables 14 - Witches av Bill Willingham

   

       Enkelte ganger har man ingen store forventninger til en serie. Desto større blir gleden når man blir positivt overrasket. Dette skjedde med Fables 14 - "Witches". Grunnen til at forventningenslist var lagt lavt var at jeg trodde denne serien nådde sitt høydepunkt/endepunkt med bind 11 - "War and Pieces" Hovedhistorien var da over og jeg så ikke poenget med flere bind, dette ble ikke hjulpet av et medioker bind 12 - "The Dark Ages" og dårlig bind 13 - "The Great Fables Crossover". Men som samler tro og med en egen evne til å glemme kjøpte jeg "Witches".

      Litt informasjon til dere som ikke er innvidde i serien kan være på sin plass. Fables er en tegneserie som har våre kjente og kjære eventyr og fabel figurer som hovedpersoner. Kort fortalt så eksisterer alle vesner fra eventyrene rundt på egne verdener. Disse verdener bestemmer en fremmedmakt seg for å invadere og legge underseg. Dette førte til at en gruppe fabler rømte til vår planet gjennom en portal, og har levd på jorden de siste 400 årene, mens de har bygget en motstandshær. Her er Snøhvit, Den store stygge ulven, tre små griser, Rødhette og mange, mange flere. De er arabiske, øst-europeiske, amerikanske, hele verdens fabler.


    





      Tilbake til "Witches". Gleden ble stor da jeg hadde satte meg ned og forsiktig begynte å lese. Borte var følelsen av at dette var en historie som Mr. Willingham hadde behøvd å fortelle. Her var en glitrende historieutvikling og Fables ser endelig ut til å ha klart og sementert en andre story line. The main bad guy "The Dark Man" er akkurat så skummel og slem som skurken i et Grimm eventyr skal være og litt til. Vi får også et dypt innblikk i intrigene blant heksene og trollmennene på Fabletowns gård, og en breder innblikk i forhistorien til forskjellig karakterer. B-historien med apen Buffikins kamp mot den russiske Baba Yaga er også gull verdt. Gleder meg mer enn litt til Fables 15 "Roses red" som kommer engang  i 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar